Kenn Lending

Instrument: Sang, guitar

Genre: Blues

Tilgængelig: 2018-19

Område: Europa

Kenn Lending

Instrument: Sang, guitar

Genre: Blues

Tourperiode: 2018-19

Område: Europa

Bio

Kenn Lending har en af de mest bemærkelsesværdige karrierer for en dansk musiker. Som 23 årig blev han “opdaget” af den amerikanske blueslegende Champion Jack Dupree, som tog ham under sine vinger, og i løbet af de næste 14 år overleverede Dupree den musikalske arv efter den afroamerikanske blues til unge, danske musiker. Kenn Lending og Dupree spillede mere end 1000 koncerter over det meste af verden indtil Duprees død i 1992.

 

Under deres tourneer i USA blev den unge Kenn Lending bemærket og anerkendt af mange af de store amerikanske bluesmusikere som f.eks. BB King. Kenn Lending Blues band, som Kenn dannede året før, han mødte Dupree, blev herefter et populært backingband for store bluesnavne som bl.a. Luther Allison, Lillian Boutté, Memphis Slim og Louisiana Red. Det legendariske rockband “The Band” fik også øjnene op for det danske guitartalent og indspillede med Landing i 1991 og 1996.

 

Samtidig med, at Kenn Lending kender til arven efter de store bluesmestre, har Kenn Lending Bluesband sin helt egen sound, som den er kendt og elsket for i det meste af Europa.

Projekter
Citater
Tour
Downloads