Steen, Ginman & Nussbaum

Instrument: Guitar, bas, trommer

Genre: Jazz

Tilgængelig: 2019: 28.2-10.3 + festivaler

Område: Europa

Steen, Ginman & Nussbaum

Instrument: Guitar, bas, trommer

Genre: Jazz

Tourperiode: 2019: 28.2-10.3 + festivaler

Område: Europa

Bio

Med trioen Steen, Ginman & Nussbaum ser en længe ventet drøm endelig ud til at gå i opfyldelse. Den danske guitarist Uffe Steen danner igen trio med bassisten Lennart Ginman og legendariske Adam Nussbaum på trommer. Tilsammen kalder de sig for Steen, Ginman & Nussbaum. De tager på turne i 2019. Gruppen udsendte i 2001 den populære CD ”PLAY”, og som titlen antyder, måtte alle forbehold vige for ægte spilleglæde i en forrygende liveindspilning med de 3 musikere. I 2004 kom Dust In My Coffee , der rummede endnu større variation i udtrykket, og som gav et nuanceret billede af trioens kunstnerisk formåen. Her i 2019 er paletten naturligvis åben for de musikalske farver, der er opstået i tiden, der er gået, men trioen lover plads til en strøm af musikalsk fantasi og kan ikke vente med at give publikum en oplevelse i alle følelsesspektre. Kort om trioens medlemmer:

 

UFFE STEEN – Uffe Steen er en dansk guitarist og improvisationsmusiker indenfor blues og jazzgenren. Han har medvirket på over 80 udgivelser som solist og sideman. De seneste udgivelser er Uffe Steen Trio, Grarup Allstars, Shades of Blue, Organic 3 og Indra Band. Uffe Steen er kendt som en alsidig guitarist, der har sin egen unikke spillestil og indfølte bluesmættede udtryk. Han spiller energisk og melodisk,og bevæger sig ubesværet i grænselandet mellem jazz, blues og rock. I 2015 modtog Uffe Steen den prestigefyldte Ben Webster pris for sit unikke spil. I 2017 kunne han også føje en DMA Live-pris til sit CV. Han har udgivet 4 CDer i eget navn: “Hymn to Spring” ”Play” og ”Dust in My coffee” og sidst “Twangz”. Han har desuden udgivet flere lærebøger i guitarspil og er docent på det rytmiske musikkonservatorium i Aarhus Uffe Steen er anerkendt i både Danmark og udlandet og har til koncerter og på CDer akkompagneret og spillet med internationale kendte kunstnere som Joye Baron, Jeff Ballard, Maria Bergman, Allan Botchinsky, Thomas Clausen, Lennart Ginman, Tim Hagans, Lars Janson, Jens Jefsen, Alex Acuna, Lars Møller, Adam Nussbaum, Alex Riel, Bob Rockwell, Jimmy Smith, Ronnie Cuber m.fl.

 

LENNART GINMAN – Lennart Ginman, født 1960, er en dansk kontrabassist, komponist og producer. Som en af Danmarks mest respekterede bassister, har Lennart Ginman opbygget et imponerende musikalsk CV, som omfatter mange toneangivende projekter og bemærkelsesværdige samarbejder med mange af musikkens vigtigste og mest indflydelsesrige artister. I løbet af en karriere, der spænder over mere end tre årtier, har han opbygget et vidtrækkende ry, for sin let genkendelige tone, originale baslinjer og kreative nysgerrighed, der tilsammen har etableret ham som en stærkt efterspurgt sideman og en højt værdsat samarbejdspartner. Ginman er også en højt værdsat komponist og producer indenfor den moderne samtidsmusik, og arbejder med flere førende kunstnere indenfor pop, rock, jazz og den alternative hip-hop scene. Han har modtaget utallige priser, Grammy’er og hædersbevisninger for hans nutidige fortolkning af moderne sangskrivning, hvor han med stor succes formår at kombinere den elektroniske og den akustiske musik i hans helt eget mørke, stemningsfulde og filmiske lydunivers.

 

Ginmans kontrabasspil har været et vigtigt omdrejningspunkt for mange førende jazzartister, og har prydet liveoptrædener for en bred vifte af prestigefyldte kunstnere, herunder: Lee Konitz, Kirk Lightsey, Johnny Griffin, Doug Raney, Chris Cheek, Harry “Sweets” Edison, Scott Hamilton, Jim McNeely, Sigurdur Flosason, Horace Parlan og Kenny Werner. Ginman kan høres på den danske musikscene med bl.a. Palle Mikkelborg, Dicte, Cæcilie Norby, GinmanBlachmanDahl, Uffe Steen Trio, Sinne Eeg, Ginman/Eivør og Carsten Dahl Trio. Foruden sit samarbejde med andre artister har Ginman prioriteret tiden til at producere seks albums i eget navn med egne tekster og musik. Hans seneste og meget kritikerroste album ’The Color Of Dark’ med Ginman/Eivør er udgivet på SONY MUSIC i september 2014. “Jeg er hyper opmærksom på balancen mellem en dannet tilgang til musik og en mere primal, instinktiv forståelse af den måde musik fungerer på,” udtaler Ginman. “At have adgang til teknik kan være nyttigt, når man skal kommunikere og udtrykke sig musikalsk. Men musik handler mest af alt om intuition og følelser -indlevelse, kunnen og stamina er alle vigtige kvaliteter i det at spille musik, men det vigtigste af alt, er evnen til at lytte oprigtigt.”

 

Adam Nussbaum betragtes som en af de største nulevende trommeslagere i verden. Han har spillet med snart sagt alle, der er noget indenfor jazzen og har haft lange samarbejder med bl.a.  John Abercrombie, Michael & Randy Brecker, Eliane Elias, Gil Evans, Stan Getz, Vic Juris, James Moody, John Scofield, Joe Sample, Ohad Talmor, ‘Toots’ Thielemans, Kenny Wheeler & NHØP. Han medvirker på mange hundrede indspilninger, heriblandt Michael Breckers grammy-vindende album “Don’t Try This At Home”. Nussbaum er ligeledes en efterspurgt underviser og har undervist på mange musikkonservatorier i hele verden.

 

Hvis du ønsker at booke Steen, Ginman & Nussbaum, så kontakt venligst INMUSIC på tlf. 2992 2090 eller mail@inmusic.dk

Projekter
Citater
Tour
Downloads