Rasmus Lybert

Instrument: Sang, guitar

Genre:

Tilgængelig:

Område:

Rasmus Lybert

Instrument: Sang, guitar

Genre:

Tourperiode:

Område:

Bio

Den store stemme fra Grønland

Sanger og guitarist, Rasmus Lyberth, er vel nok det nærmeste, man kommer på en nationalskjald fra Grønland. Efter mere end 50 år på scenen har han opnået en kolossal status og er elsket både i Grønland, Danmark og mange andre steder i verden. I år kan man opleve hans  70 års fødselsdags-tourne.

 

Rasmus Lyberth kan fylde spillesteder og begejstre både anmeldere og publikum med sin stemme- Det beskrives som bjergtagende at opleve Rasmus Lyberths enestående evne til at formidle de dramatiske, storslåede og kontrastfyldte fortællinger, der både findes i Grønlands natur og menneskeskæbner.

 

Med sin selvkomponerede musik og sin fængslende stemme synger Rasmus om Grønlands natur, befolkningens vilkår og hjemlandets udvikling, så det trodser alle sprogbarrierer og går lige i hjertet på publikum. Det er uanset om publikum lytter til ham i Royal Albert Hall i London, eller til en af han særdeles populære julekoncerter, der år efter år fylder Christians Kirke på Christianshavn med et begejstret publikum.

 

Gennem sin karriere har Lyberth sunget over en stor del af verdenen, men et af højdepunkterne var, da BBC inviterede ham til at medvirke til en ”Proms”-koncert i Royal Albert Hall i 2011. Denne koncert blev optaget og har været vist i hele verdenen. Den er også blevet sendt i DR 2.

 

Rasmus Lyberth optræder i forskellige former, lige fra solo og duo til Rasmus Lyberth Band med 5 musikere.

 

Anmeldese i Midthimmerlands Folkeblad:
En oplevelse i særklasse, en forførisk aften i selskab med Rasmus Lyberth og band var en fantastisk varm og eventyrlig oplevelse

 

I snart 20 år har Rasmus Lyberth spillet særlige julekoncerterne i Christians Kirke i København. Koncerterne har altid været udsolgte, og efter sidste års koncert skrev publikum  bl.a.:

 

..Dejlig medrivende koncert med Rasmus Lyberth. – Skønt at være med til endnu en koncert med Rasmus Lyberth og band, som hvert år er en meget rørende og veloplagt Rasmus Lyberth. Dejligt at fornemme den grønlandske kultur lige midt i København.

 

Rasmus Lyberth formår at indfange en drøm og viderebringe den til os, der endnu ikke har lært den svære kunst at fange drømmen”.

 

Det var helt igennem en fænomenal oplevelse at høre Rasmus store stemme, være til stede og jeg  er sikker på at englene kunne høre ham :-)”.

 

Vidunderlig fed oplevelse af de helt store en vidunderlig spirituel oplevelse. – den mand kan synge, fed oplevelse!

 

..Helt igennem en forrygende koncert! Rasmus Lyberth koncerten var helt igennem en fantastisk oplevelse og det er blevet en fast tradition, år efter år at komme i Christians Kirke til hans julekoncerter og man bliver aldrig skuffet. Dejligt at høre hans pragtfulde stemme

Projekter
Citater
Tour
Downloads