Ole Kock Hansen & Thomas Fonnesbæk

Instrument: Piano, bas

Genre: Jazz

Tilgængelig: On request

Område: Skandinavien

Ole Kock Hansen & Thomas Fonnesbæk

Instrument: Piano, bas

Genre: Jazz

Tourperiode: On request

Område: Skandinavien

Bio

Ole Kock Hansen og Thomas Fonnesbæk spiller musik, som har sin rod i folketonen i flere af de nordiske lande. Man vil kunne fornemme de norske, høje fjelde og de dramatiske fjorde, det svenske strejf af melankoli, den islandske brusen fra Atlanterhavet, og det danske solglimmer i en nyudsprungen, lysegrøn bøgeskov. Men først og fremmest spiller de improviseret musik – jazz – på et meget højt plan.

 

Begge musikere har et specielt forhold til den nu afdøde bassist Niels-Henning Ørsted Pedersen (NHØP), der gjorde dansk jazz og Københavns Jazzhus Montmartre internationalt kendt i mange årtier. Kock Hansen var hans nære samarbejdspartner, især netop om den danske tone i jazzen, og Fonnesbæk har ikke kunnet undgå at have ham som et sine forbilleder.

 

Valget af sange under denne koncert minder os også om NHØP. Flere af stykkerne er skrevet af ham, og andre spillede han sammen med Kock Hansen ved deres mange optrædener sammen. Når man lytter til denne duo, vil man bemærke Koch-Hansens harmoniske rigdom og perlende højrehåndsspil i disse ofte enkle temaer samt Fonnesbæks evne til med sin mørke, plastiske tone at binde musikken uaggressivt sammen rytmisk.

 

Ole Kock Hansen og Thomas Fonnesbæk repræsenterer hver sin generation i dansk jazz. Kock Hansen har sat et uudsletteligt præg på dansk jazz siden slutningen af 60’erne, ikke mindst som den, der mest seriøst har arbejdet med at inkorporere den nationale danske musikarv i jazzen. Fonnesbæk er den yngre, nu veletablerede musiker, der glimrer ved sin uovertrufne instrumentale teknik og ved den måde, hvorpå han – i sit eget sprog – bygger videre på den tradition, som Koch-Hansen-generationen har lagt.

Projekter
Citater
Tour
Downloads